Yrityslaina

Suurin osa yrityksistä tarvitsee lainaa jossakin vaiheessa toimintaansa. Varsinkin siinä vaiheessa, kun yritystä ollaan perustamassa tai ollaan vielä ihan toiminnan alussa, moni yritys tarvitsee lainaa. Lainan avulla saadaan toiminta hyvään alkuun. Silloin voidaan joutua tekemään paljon investointeja, joita ilman ei toimintaa voisi aloittaa. Moni yritys voi tarvita lainaa myöhemminkin. Se voi tarkoittaa jotain uutta projektia, toiminnan laajentamista, juoksevia menoja sekä montaa muuta asiaa, jotka tuovat rahaa taloon vasta myöhemmin kun toiminta on kunnolla käynnissä. Tilanne voi olla myös se, että yritys ei voi jatkaa toimintaa ilman lainaa. Lainaa ei välttämättä saa ihan helposti ja sitä ennen yrityksellä pitää olla monen asian kunnossa. Jokin laina voi vaatia paljon vakuuksia. Moni yritys tarvitsee lainaa pikaisesti. Onneksi on olemassa paljon eri lainavaihtoehtoja, joissa lainan saa ilman reaalivakuuksia ja nopealla aikataululla.
fellowfinance
fellow finance yritysrahoitus
Lainamäärät
5000 - 1000000€
Takaisinmaksuaika
1 - 84kk
Korko
6%
Ikäraja
20v
businesscredit
BusinessCredit
Lainamäärät
1000 - 5000000€
Takaisinmaksuaika
1 - 18kk
Korko
6%
Ikäraja
20v
ferratumbusiness
Ferratum Business
Lainamäärät
2000 - 250000€
Takaisinmaksuaika
1 - 24kk
Korko
6%
Ikäraja
20v
kasvurahoitus
Kasvurahoitus
Lainamäärät
2000 - 100000€
Takaisinmaksuaika
1 - 24kk
Korko
6%
Ikäraja
20v
qred
Qred
Lainamäärät
1000 - 100000€
Takaisinmaksuaika
1 - 18kk
Korko
6%
Ikäraja
20v
yritysluotto
Yritysluotto
Lainamäärät
3000 - 100000€
Takaisinmaksuaika
1 - 12kk
Korko
6%
Ikäraja
20v

Yrityslaina

Kun yritys tarvitsee lainaa, sitä tarvitaan yleensä paljon enemmän kuin mitä yksityisten henkilöiden kohdalla lainan tarve on. Mutta silti moni lainamuoto, jota tarjotaan yksityisille, on sama joka käy myös yrityksille. Se voi olla esimerkiksi joustoluotto, vertaislaina tai jokin muu vakuudeton ja nopea laina. Yrityslaina on silti monimutkaisempi, koska siinä harvoin on yksi kohde, johon sitä tarvitaan. Se ei ole esimerkiksi auto tai vene, joka hankitaan. Siksi yrityksen pitää selvittää todella tarkasti mihin lainaa tarvitaan, missä ajassa ja kuinka paljon sitä pysytään maksamaan takaisin tietyssä ajassa. Lainantarpeen määrittelyssä auttaa sekin, että moni yrityslaina voidaan nimetä pienlainaksi, investointi- ja käyttöpääomalainaksi tai suhdannelainaksi.

Kun kaikki tärkeät asiat lainantarpeeseen liittyen ovat selvillä, alkaa perehtyminen erilaisten lainojen tarjontaan. Kun vaihtoehtoja on paljon, on niissä myös paljon vaihteluita maksilainan määrissä, koroissa, kuluissa ja muissa ehdoissa. Sekin voi olla merkittävä asia, että mistä sen saa nopeimmin, kätevimmin ja mikä niistä tuntuu ammattitaitoisimmalta vaihtoehdolta. Monelle tulee varmasti ensimmäisenä mieleen, että yrityslainoja hankitaan pankeista. Mutta pienempien lainojen kohdalla Suomessa yrityslainaa tarjoavat esimerkiksi Ferratum, Rahaneuvos, Yritysluotto.fi, Etua.fi, BusinessCredit ja Suomen Yrityslaina. Niissä monissa tarjotaan vakuudetonta ja nopeaa lainaa suoraan netin kautta.

Eri tarkoitukset yrityslainalle

Kun tarvitaan yrityslainaa, lainan tarve ja takaisinmaksun suunnitelmat pitää ensin määritellä huolellisesti. Lainaa voidaan tarvita vain vähän, jolloin sitä kutsutaan nimellä pienlaina. Tällaista lainaa voidaan käyttää moneen eri tarkoitukseen. Se voi olla vaikka pieni investointi, yrityksen markkinointia, käyttöpääoma tai jokin pieni yksittäinen hanke. Markkinointia varten yritys voi saada apua myös ELY-keskukselta tai kunnalta. ELY – keskus voi myöntää yrityslainaa yrityksen kehittämisavustukseen. Sen avulla yritys saa nostetta liiketoiminnan uudistukselle tai jopa kansainvälistymiselle. Tätä lainaa voi saada silloin kun yritys on aloittamassa toimintaa, haluaa uudistua merkittävästi tai pyrkii kasvamaan. Tämän lainan erityisenä painopisteenä on se, että yritys haluaa kansainvälistyä. Tätä kehittämisapua pitää hakea ennen kuin hanke aloitetaan.

Jos kyseessä on suuremman investoinnin tarve tai yritystä on tarkoitus laajentaa kunnolla, tarvitaan silloin investointi- ja käyttöpääomalainaa. Finnvera on silloin yksi hyvä vaihtoehto, joka sellaista tarjoaa. Sitä kutsutaan siellä nimellä Finnvera-laina. Laina on tarkoitettu sekä uusille että jo toiminnassa oleville pk-yrityksille, joissa tarkoitus on rahoittaa kotimaisia rakennus-, kone- tai laiteinvestointeja. Muita vaihtoehtoja ovat energia- ja ympäristöhankkeet tai käyttöpääomatarpeet sekä erilaiset omistusjärjestelyihin liittyvät rahoitukset.

Jos yrityksellä ei ole mitään tiettyä lainatarvetta, mutta rahaa silti pitäisi olla kassassa enemmän kuin sitä on, tarvitaan silloin suhdannelainaa. Tällaista lainaa varten on olemassa todella paljon tarjontaa. Sellaisen voi saada jopa suoraan netistä ja nopealla aikataululla. Jos tilanne on pelkästään se, että rahaa pitäisi saada väliaikaisesti lisää, ovat nämä nopeat ja ilman vakuuksia olevat lainat silloin todella hyvä vaihtoehto. Lainan voi saada jopa samana päivänä, kun sitä hakee.

Asiat, joiden pitää olla kunnossa ennen yrityslainan saamista Yritys ei saa lainaa ennen kuin moni asia on kunnossa. Eikä yrityksen kannata hakea lainaa ennen muutaman asian selvittämistä. Varsinkin uuden yrityksen pitää selvittää monta asiaa ennen lainan hakemista ja saamista. Laina voi olla se syy, miksi yritys voi aloittaa edes koko toiminnan. Jos sitä ei myönnetä, eikä alkuinvestointeja voida tehdä, ei kannata edes aloittaa. Siksi uuden yrityksen pitää näyttää liiketoimintasuunnitelma, budjetti- ja kassavirtalaskelma. Niistä nähdään se onko yrityksen toiminta kannattavaa. Finnvera auttaa tässäkin uusia yrityksiä. Heiltä voi hakea yrityslainaa, mutta myös pääomasijoitusta, lainantakausta ja vienninrahoituspalveluita. Mutta nämä lainat eivät ole välttämättä tarpeeksi suuria, jolloin pitää turvautua lopulta pankkilainaan.

Jos tarve on aika pienelle lainalle, on yrityksellä paljon enemmän vaihtoehtoja, eikä silloin vaadita juurikaan todisteita yrityksen toiminnan kannattavuudesta. Sellaisen lainan voi saada jopa ilman reaalivakuuksia, joten ei ihme jos yritys kääntyy sellaisen lainan puoleen. Varsinkin jos lainalla on jo kiire. Niiden kohdalla pitää kuitenkin huomioida, että ne saattavat tulla kalliimmaksi yritykselle kuin vaikeammin ja hitaammin saatavat lainat. Sellaisen lainan voi ottaa esimeriksi ensin, kun on kiire. Samalla voi suunnitella ja hakea lainaa, jota tarvitaan pidemmäksi aikaa. Onneksi aina on paljon vaihtoehtoja.

Yritykselle nopeasti lainaa netin kautta

Kun tilanne on se, että lainaa pitää saada heti, on vaihtoehtoja paljon. Sellaisia lainoja voi hakea jopa suoraan netin kautta. Näissä lainoissa ei yleensä tarvita vakuuksia ja ne saatetaan saada tilille jopa samana päivänä. Jos lainalle ei ole muuta vaihtoehtoa, kannattaa yrityksen käyttää vähän aikaa siihen, että vertailee niiden tarjontaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat Ferratum, Rahaneuvos, Yritysluotto.fi, Etua.fi, BusinessCredit ja Suomen Yrityslaina.

Ferratum tarjoaa lainaa pienyrityksille

Ferratum Business

Ferratum Business tarjoaa yrityksille lainaa lähtien 2000 eurosta. Sitä voi saada jopa 250 000 euroa joissakin tilanteissa. Laina-aikaa saa jopa 18 kuukautta. Hakemuksen täyttäminen ei kestä kuin muutaman minuutin. Kun se on hyväksytty, laina on käytössä jo yhden päivän kuluessa. Tämän lainan luvataan olevan yksinkertainen, selkeästi hinnoiteltu eikä siinä sanota olevan piilokuluja. Tällä lainalla yritys voi tehdä investointeja, varautua odottamattomiin kuluihin, palkata uusia työntekijöitä tai täyttää kasvuun liittyviä taloudellisia vaatimuksia.

Rahaneuvos on pieni laina yrityksille

Rahaneuvos on silloin hyvä kohde, kun tarvitaan vain pieni laina. Sitä saa vain 400–2000 euron väliltä. Uusi asiakas saa heiltä ensimmäisen lainan ilman korkoja ja käsittelykuluja, jos laina maksetaan takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Määrä voi olla silloin, kun sitä hakee ensimmäisen kerran, 400 – 600 euroa. Vanhoille asiakkaille tarjotaan lainaa korkojen mukaan ja 2000 euroon asti. Rahaneuvos hyväksyy kaikki suomalaiset yritysmuodot. Lainahakemuksen tekijän täytyy olla kuitenkin vain yrityksen kaupparekisteriin merkitty henkilö. Reaalivakuuksia ei tarvita, kuten näillä nopeilla lainoilla on tapana olla vaatimatta. Lainan saa jopa samana päivänä tilille, kun se on käsitelty.

Yritysluotto.fi tarjoaa nopeaa ja selkeää lainaratkaisua

Yritysluotto Business

Yritysluotto.fi tarjoaa yrityksille lainoja 3000 eurosta lähtien. Sitä voi saada jopa 100 000 euroon asti, joten pienlainasta ei heillä ole aina kyse. Takaisinmaksuun saa aikaa 1-12 kuukautta. Tämä yrityslaina sopii heidän mielestään hyvin sellaisille yrityksille, joilla on ongelmia kassavirran vaihteluiden kanssa tai muissa yllättävissä taloudenpitoon liittyvissä asioissa. Jotta heiltä saa yrityslainaa, pitää yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden luottokelpoisuus olla kunnossa. Laina edellyttää myös yksityishenkilön tai -henkilöiden antamaan omavelkaisen takauksen lainalle.

Etua.fi on tarkoitettu pienille ja suuremmillekin yrityksille

etua Business

Etua.fi on hyvä lainapalvelu pienille, suuremmille sekä uusille yrityksille. Tämän yrityslainan saa mille tahansa yritysmuodolle. Vaikka lainaa saavat uudetkin yritykset, pitää lainan takaajana olla aina vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö. Se voi olla esimerkiksi osakkeenomistaja tai toimitusjohtaja. Heillä ei saa olla rekisteröityä maksuhäiriötä. Lainaa saa alkaen 2000 eurosta 100 000 euroon asti.

BusinessCredit on tarkoitettu pienyrityksille

businesscredit Business

BusinessCredit tarjoaa lainaa pienyrityksille. Sitä voi saada 1000 eurosta lähtien ja 100 000 euroon asti. Lainaan saa maksuaikaa 3-12 kuukautta. Päätöksen lainalle voi saada jopa samana päivänä. Sivustolla on selkeä laskuri, jossa voidaan kokeilla eri yrityslainan määriä ja maksuaikoja. Lainan päälle tulee vain toimituspalkkio eikä muita kuluja. Kun tekee lainahakemuksen, saa sen jälkeen heti tiedon siitä että kuinka paljon laina tulee lopulta maksamaan. Yrityksen täytyy olla tätä lainaa saadessa kaupparekisterissä ja suomalainen yritys. Yrityksellä ei saa olla maksuhäiriömerkintää ja lainalle pitää olla takaaja, jolla myöskään ei saa olla maksuhäiriöitä.

Suomen Yrityslaina tarjoaa yrityslainaa vähintään 2 kuukautta toimineille yrityksille

Suomen Yrityslaina tarjoaa yrityslainaa 1000 eurosta lähtien ja 25 000 euroon asti. Lainansaajan pitää olla ollut toiminnassa vähintään 2 kuukautta. Laina pitää maksaa yleensä aika nopeasti takaisin eli 1 – 6 kuukauden aikana. Mutta jos on jo heidän vanha asiakas, voi siihen saada aikaa jopa vuoden. Tätä yrityslainaa saavat myös vain suomalaiset yritykset, yritykset joilla ei ole maksuhäiriöitä. Lainalla pitää olla takaaja, jolla ei myöskään saa olla maksuhäiriöitä. Lainahakemuksen toimittajan pitää olla yrityksen vastuuhenkilö. Tämän lainan saavat kaikenkokoiset yritykset. Lainatarjouksen voi pyytää ilmaiseksi ja sen jälkeen voi päättää ottaako lainaa vai ei.

Yhteenvetona yrityslaina

Kun on perustamassa yritystä tai yritys on jo toiminnassa, voidaan tarvita yrityslainaa. Sitä tarvitaan moneen eri tarkoitukseen. Sen avulla voidaan esimerkiksi kasvattaa yritystä, palkata uusia työntekijöitä ja tehdä muita investointeja. Yrityslaina tulee varmasti aina tarpeeseen, kun sitä halutaan hankkia. Moni laina vaatii aika paljon asioita ennen kuin lainaa saa. Joissakin tilanteissa vaatimuksia voi olla niin paljon, että niitä ei voida täyttää. Ja jos laina pitää saada nopeasti, ei kaikkia yrityslainoja kannata valita. Kun tarve on heti, on sitä varten tarjolla nopeita lainoja joita saa jopa suoraan netin kautta. Näitä lainoja varten ei tarvita yleensä reaalivakuuksia. Aina pitää kuitenkin olla kunnossa jo edelliset raha-asiat eli yrityksellä tai lainantakaajalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lainojen määrillä on paljon eroavaisuuksia. Joissakin paikoissa sitä voi saada vain pari tuhatta euroa. Jos tarve on suurempi, netin kautta voi silloinkin saada yrityslainaa. Vaikka lainaa tarvitsee nopeasti, on viisasta ensin käyttää aikaa lainapalveluiden vertailuun.

Niissä voi olla paljon eroja liittyen lainamääriin, kuluihin ja siihen mihin ja millaisille yrityksille laina on tarkoitettu. Kun on saanut tehtyä päätöksen siitä, että mistä yrityslainaa yrittää hankkia, voi monissa palveluissa tehdä sen netin kautta heti. Päätöksen voi joissakin tilanteissa myös saada heti, jolloin rahakin saattaa tulla tilille sekin jo samana päivänä.