Pikavippi

Kun tarvitsee rahaa nopeasti, silloin yksi keino on ottaa pikavippi. Jos on todella kiire, ei rahaa saa juuri millään muulla tavalla hankittuakaan. Rahan säästäminen voi viedä kuukausia tai vaikka vuosia. Jos pyytää pankista lainaa, ei sekään onnistu ihan heti. Satojen eurojen lainaa ei kannata edes pankista pyytää, koska sellaisen saa helpommallakin tavalla. Pikavipin saa heti, kun sitä tarvitsee. Sen voi saada vain muutamalle kymmenelle eurolle, mutta tarvittaessa sitä saa vaikka kymmeniä tuhansia euroja. Mitä pienemmästä määrästä on kyse, sitä nopeammin sen saa. Pikavipistä on apua monen suuruisiin rahatarpeisiin. Pikavipin voi saada ilman vakuuksia. Joillekin se on ainoa keino saada rahaa lainaan. Joissakin tilanteissä sitä voi saada alussa jopa ilman korkoja.
ege
ege
Lainamäärät
300 - 2000€
Takaisinmaksuaika
1 - 12kk
Korko
20%
Ikäraja
20v
credigo
credigo
Lainamäärät
300 - 2000€
Takaisinmaksuaika
1 - 12kk
Korko
20%
Ikäraja
20v
vivus
vivus
Lainamäärät
300 - 2000€
Takaisinmaksuaika
1 - 12kk
Korko
20%
Ikäraja
20v
ferratum
ferratum
Lainamäärät
1 - 2000€
Takaisinmaksuaika
3 - 54kk
Korko
21.94%
Ikäraja
21v
limiitti
limiitti
Lainamäärät
100 - 2000€
Takaisinmaksuaika
1 - 36kk
Korko
29.6%
Ikäraja
18v
credit24
credit24
Lainamäärät
50 - 4000€
Takaisinmaksuaika
3 - 36kk
Korko
29.97%
Ikäraja
19v
banknorwegian
banknorwegian
Lainamäärät
50 - 4000€
Takaisinmaksuaika
3 - 36kk
Korko
29.97%
Ikäraja
23v
bluefinance
blue finance
Lainamäärät
100 - 5000€
Takaisinmaksuaika
1 - 44kk
Korko
30.6%
Ikäraja
20v

Pikavippi

Kun tutustuu tarkemmin siihen, että millaisia pikavipit ovat, ne eivät ole yleensä sellaisia mitä niistä on kuvitellut. Niistä on paljon apua tilanteessa, jossa rahaa tarvitaan heti eikä ole aikaa hankkia vakuuksia. Vaikka siinä tilanteessa päätyy pikavipin ottoon, se voi olla lainanoton keinoista ehkä se parhaiten sinulle ja elämäntilanteeseesi sopiva. Kannattaa huomioida, että nykyään pikavippi ei ole ainoa termi, jota käytetään näistä vakuudettomista ja nopeasti saatavista lainoista. Vaikka käytettäisiin termejä pikalaina, pikaluotto, pienlaina tai vippi, on niissä aina kyse samasta asiasta. Pikavippi on niistä edelleen yleisimmin käytettävä nimike. Jos lainaa kutsutaan nimellä joustoluotto, kyse on pikavipistä muokattu lainamuoto.

Joustolaina on yksi pikavipin muunnos

Vuonna 2013 alle 2000 euron suuruisille lainoille ei saanut asettaa kuin korkeintaan 51 % mukaisen vuotuisen koron. Siksi moni pikavippejä tarjoava yritys olisi joutunut lopettamaan pienien pikavippien tarjoamisen. Jos he halusivat jatkaa toimintaansa, heidän piti tehdä lainoihin muutoksia. Silloin keksittiin joustoluotto, jota saa vähintään 2000 euron määrällä. Siksi sen suurimman mahdollisen vuotuisen koron ei tarvitse olla minimissään 51 %, kun tämä määrä yrittää lain mukaisen määrän. Pienillä koroilla ei kannattanut myöntää lainaa, joten joustoluoton keksiminen auttoi pikavipin tarjoajia jatkamaan toimintaansa.

Nyt lainanottaja voi nostaa lainasta käyttöönsä pieniä määriä kerralla esimerkiksi 100, 200, 300 euroa tai muta pieniä summia. Erona on se, että se otetaan vähintään 2000 euron osasta, jolloin sen vuotuinen korko voi olla enemmän kuin 51 %. Vaikka tämä tuntuu siltä, että luotonottaja ei tästä joustoluoton keksimisestä hyötynyt, kannattaa ajatella että ilman sitä olisi moni tai jopa jokainen pikavipin myöntäjä joutunut lopettamaan koko toimintansa. Silloin ei olisi enää saanut nopeita ja vakuudettomia lainoja.

Pikavippi ilmaiseksi

Monelle tulee varmasti ensimmäisenä mieleen korkeat korot, joilla pikavipin määrä kasvaa paljon suuremmaksi kuin mikä lainan määrä on. Jos ottaa esimerkiksi pankista asuntolainaa, ei sekään ihan mitään ilmaista ole. Asunnosta tulee pankkilainan avulla maksettua tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia euroja enemmän kuin mitä asunnon hinta oli sitä ostettaessa. Pikavippi voi jopa olla ilmainen. Monet tahot tarjoavat niitä korottomina. Mutta silloin pitää olla heidän uusi asiakas, koska tällainen uskomaton tarjous on vain uusien jäsenien etu. Onneksi sellaisia on useampi, joten valitsee korotonta pikavippiä hakiessa sen jonka jäsen ei vielä ole.

Korotonta pikavippiä ei tietystikään voi myöntää kovin suurille määrille. Määrät vaihtelevat eri yrityksissä, mutta yleensä ne ovat väliltä 10 – 1000 euroa. Alussa oleva korottomuus on se tietysti yksi syy siihen, miksi korotonta pikavippiä ei voi saada kovin suureen määrään asti. Kymmenien tuhansien lainoissa, se olisi jo liian suuri etu. Jos tuntuu, että 30 päivää korotonta aikaa on vähän liian lyhyt aika pienellekin lainalle, ei hätää. Joskus yritykset voivat tarjota korotonta maksuaikaa jopa tuplaten sen eli 60 päivää. Mutta korottomuus ja esimerkiksi 30 päivää ei tarkoita sitä, ettei lainaan tulisi korkoa ollenkaan. Se ei tarkoita sitä, että jos otat vaikkapa 100 euron lainan ja maksat sen määrän pois 30 päivässä, et maksa lainan päälle mitään ylimääräistä. Lainaa ei voi maksaa takaisin niin lyhyessä ajassa. Minimiaika voi olla esimerkiksi 3 kuukautta, jolloin maksat vähintään kahdesta kuukaudesta korkoa.

Pikavipin tarjoajia

Siinä vaiheessa, kun miettii että olisiko pikavippi sopiva lainamuoto, voi ensin tutustua millaisia tarjoajia on olemassa. Jokainen niistä ei ole samanlainen. Joillakin voi olla menossa juuri jokin etukampanja. Jokin niistä voi sopia parhaiten siihen määrään, jonka lainaksi tarvitsee. Jos tarvitset vain pienen lainan, voit saada monesta paikasta hyvän uuden jäsenen tarjouksen. Silloin kannattaa valita sellaisten yritysten joukosta laina, joissa uusi jäsen saa päälle jonkin edun. Uusien jäsenien etuja tarjoavat tällä hetkellä ainakin Ferratum, Limiitti, Eurolimiitti, Vivus ja Suomilimiitti.

Ferratum: 30 päivää korkovapaata

Ferratum koroton ja kuluton

Ferratum Finland on osa yhtiötä nimeltään Ferratum Oyj. Sillä on toimintaa jo yli 20 maassa, joista yksi on Suomi. Yhtiö on listattu Frankfurtin pörssiin. Kyseessä on vakavarainen yhtiö. Ferratum tarjosi ennen pikavippejä, mutta nyt heidän lainaansa kutsutaan nimellä joustoluotto vuoden 2013 lainmuutoksen takia. Heiltä saa lainaa joko Ferratum Joustava tai Ferratum Plus -lainojen nimellä.

Ferratum Joustava tarkoittaa uusille jäsenille tarkoitettavaa lainaa. Siinä uusille jäsenille tarjotaan korkovapautta 30 päivän ajan. Sellaisen lainan saa heiltä 2000 euroon asti. Ensimmäisen noston saat tehdä ilmaiseksi. Tämän luoton saat heti ja rahat ilmestyvät tilillesi jopa jo alle 5 minuutissa. Lainan voi maksaa takaisin jopa 3 kuukaudessa, jolloin korkoa ei ehdi kasvaa kovin suurta määrää. Vuodessa 2000 euron lainasta tulee kokonaisuudessaan noin 3200 euroa, jos nostaa koko määrän kerralla. Vuosi on pitkä aika maksaa lainaa takaisin, koska tämän määrän voi jakaa silloin 12 kuukaudelle maksettavaksi. Silloin ei yhtä kuukautta kohti jää kuin alle 300 euroa. Maksimissaan lainaa voi maksaa 50 kuukautta.

Limiitti on täysin suomalainen lainapalvelu

Limiitti koroton ja kuluton

Limiitti on täysin suomalainen lainapalvelu. Se on turkulaisen Tact Finance Oy -nimisen yrityksen tarjoama. Sieltä saa joustoluottoa 500 – 2000 euron välissä olevilla määrillä. Heiltä saa lainaa, jos on täysi-ikäinen ja suomalainen. Sen lisäksi pitää olla suomalainen pankkitili ja luottotiedot kunnossa.

Limiitti tarjoaa uusille jäsenille korotonta maksuaikaa. Uudelle jäsenen viikkotarjous on esimerkiksi tällä hetkellä se, että 2000 euron pikavipistä saa nostaa 1000 euroa ilman kuluja. Jos otat tasan 2000 euron lainan, voi maksaa sen kerralla 2164,43 euron suuruisena tai 150 euroa kuukaudessa. Jos lainan maksaa minimilyhennyksin, voi sen maksaa minimissään 3 kuukauden ja maksimissaan 30 kuukauden aikana.

Eurolimiitti on vielä aika uusi lainapalvelu

Eurolimiitti on keväällä 2016 ovensa avannut lainapalvelu. Sieltä voi saada joustoluottoa jopa 3000 euron verran. Lainanottajan täytyy olla heillä vähintään 21 -vuotias sekä suomalainen. Jos on jo näyttöä, että hoitaa lainanmaksun takaisin oikealla tavalla, voi saada lainaa jopa 4000 euron edestä.

Koska Eurolimiitti on vielä aika uusi lainapalvelu, moni asiakas on uusi asiakas. Heitä varten on omia etuja. Kun ottaa ensilainan Eurolimiitiltä ja ottaa sitä 3000 euron edestä, saa ensimmäisen noston ilman kuluja 500 euroon asti. Korotonta maksuaikaa saa ensimmäiseen eräpäivään asti. Eurolimiitti tarjoaa takaisinmaksua varten joustoa. Maksuvapaata voi saada jopa kolmeksi kuukaudeksi vuodessa. He ilmoittavat myös sivustollaan, että heillä on markkinoiden pienin minimilyhennyksen määrä. Se on vain 10 % avoimesta lainasaldosta kuukaudessa.

Vivus on yksi osa suurta konsernia

vivus koroton ja kuluton

Vivus lainapalvelua tarjoaa Suomessa 4Finance Oy. Kyseessä on kokonainen konserni, johon 4Finance Oy kuuluu. Siksi konsernin kautta tarjotaan lainapalveluja monessa eri maassa, mutta myös Suomessa. Muita maita ovat esimerkiksi Iso-Britannia, Viro, Venäjä, Ruotsi ja Tanska. Lainan saa, jos on vähintään 20 -vuotias ja suomalainen sekä omistaa suomalaisen pankkitilin. Vivuksen uutena asiakkaana saa 400 euron luottorajan, josta voi nostaa haluamansa määrän. Se voi olla jotain väliltä 10 – 400 euroa. Laina-ajaksi voi valita 3-61 päivää. Vasta 30 päivän jälkeen joutuu maksamaan korkoja, mutta lainan voi maksaa takaisin sitä ennen. Silloin ei lainan päälle ei tule korkoja ollenkaan. Jos käyttää koko 61 päivän lainanmaksuun ja ottaa esimerkiksi koko 400 euron lainan, sen päälle tulee korkoa 171 euroa. Kaiken tämän voi asettaa sivustolla olevan laskurin mukaan juuri itselle sopivaksi. Siitä voi valita lainan määrän 400 euroon asti sekä maksuajan 61 päivään asti. Jokaisen vaihtoehdon kohdalla nähdään selkeästi koron määrä euroina, vuosikorko ja todellinen vuosikorko sekä tietysti se määrä, jonka lopulta on pikavipistä maksanut.

Suomilimiitti vaatii ja antaa paljon

Suomilimiitti kuulostaakin jo täysin suomalaiselta palvelulta ja sitä se onkin. Se on suunnattu Suomen markkinoille. Lainansaajan täytyy olla vähintään 21 -vuotias ja suomalainen. Hänellä täytyy olla myös suomalainen tili ja luottotiedot kunnossa.

Suomilimiitti tarjoaa uusille jäsenille lainaa jopa 2000 euroon asti. Ensinoston saa kuluitta ja sen voi tehdä 1000 euroon asti eli sitä ei voi nostaa kerralla, jos laina on sitä enemmän. Korotonta maksuaikaa voi saada jopa 60 kuukautta. Sivustolla on lainalaskuri. Jos siihen valitsee 2000 euron lainan, pitää siitä maksaa yhteensä 2300 euroa tai vähintään 287,50 euroa kuukaudessa. Tässä kohti ei kerrota sitä, että mikä on lainan lopullinen määrä, jos tarvitsee enemmän laina-aikaa. Maksuvapaan kuukauden saa 2 kertaa vuodessa ja lyhennysvapaata 4 kertaa vuodessa, jolloin pitää maksaa vain korot lainasta.

#Muita syitä valita jokin pikavipin tarjoaja

Valinnan eri pikavipin tarjoajien välillä voi tehdä muillakin tavoilla, kuin että hyödyntää tarjoajien uusien jäsenien etuja. Jos tarkoitus on ottaa lisää lainoja, voi vanhana jäsenenä myös hyötyä monella tavalla. Jos tarvitset suurempaa lainan määrää, ei sitä ihan noin vain saa. Sellainen voi vaatia VIP-jäsenyyttä. VIP-jäsenyys voi vaatia sen, että olet hoitanut siihen mennessä lainasuhdetta ilman moitteita riittävän pitkän ajan. Suuremmat määrät voivat vaatia näyttöjä siitä, että maksat lainan luotettavasti takaisin. Esimeriksi Eurolimiitin VIP-jäsenet saavat nostorajan 4000 euroon. Sitä ennen se on 3000 euroa.

Huomioitavia asioita ennen pikavipin ottoa

Kun aikoo ottaa pikavipin, kannattaa ensin selvittää itselle muutama asia. Ensin pitää miettiä kuinka paljon sitä tarvitsee. Kun lainan määrä on tarkoin selvillä, voi valita omaan lainamäärään sen tarjoajan, joka antaa sen pienemmillä kuiluilla. Tässä vaiheessa on myös hyvä arvioida suunnilleen se määrä, jonka voi kuukaudessa maksaa takaisin. Sekin voi vaikuttaa eri tarjoajilla lopulliseen maksumäärään ja siihen, että kuinka kauan koko lainan maksamiseen menee.

Todellinen vuosikorko kertoo paljon siitä, että kuinka paljon joudut lainan päälle maksamaan lisää. Mutta pikavipin antajalla voi silti olla jokin muu etu, miksi se kannattaisi juuri valita lainanoton paikaksi. Jos arvioit, että voit maksaa lainan hyvin nopealla aikataululla takaisin, silloin sen voi joillakin tehdä jopa ilman kuluja. Moni pikavipin antaja ei anna maksaa lainaa takaisin esimeriksi heti ensimmäisen kuun aikana. Silloin pikavipin päälle tulee pakostakin lisäkuluja. Oikean pikavipin myöntäjän valinta ei ole helppoa, koska tarjoajia erilaisine ehtoineen ja etuineen on niin paljon. Siksi suositeltavaa olisi että ensin tutustuisi ainakin muutamaan niistä. Jokaisen pikavipin sivuilla on ainakin jonkinlainen laskuri, jolla voit kokeilla eri lainamääriä ja aikoja. Niistä saat paljon hyödyllistä tietoa, joiden avulla valinta helpottuu.

Todella tärkeää on myös se, että käyt kaikki vikavippiin liittyvät asiat kunnolla läpi. Sinun pitää tietää ennen lainanottoa, että paljonko joudut maksamaan siitä kuukaudessa ja mikä on maksun todellinen määrä. Vaikka pikavipin saa hetkessä, on silti tärkeää käyttää sitä ennen hiukan aikaa asioiden selvittämiseen. Sillä tavalla et koe negatiivisia yllätyksiä ja laina tulee maksettua varmasti takaisin.

Yksi ehkä tärkein neuvo pikavipin ottamiseen on se, että se ei ole hätäapu jolla siirtää omia lainanmaksun ongelmia eteenpäin. Jos on jo maksuongelmia, ei sitä kannata yrittää paikata pikavipinottamisella. Jos ei ole kyennyt maksamaan entisiä maksujakaan, ei tästä saa kuin lisää ongelmia tulevaisuuteen. Pikavippikin pitää maksaa takaisin eli siihen pitää löytyä yleensä jokaisena kuukautena rahaa, jolla sitä maksaa pois. Silloin se on vain yksi lisäkulu muiden maksuongelmien päälle. Jos sinulla on vaikeuksia maksuissa, ei kannata edes katsella pikavipin tarjoajien sivustoja. Eikä luottotiedottomalle moni edes myönnä pikavippiä.

Vaikka pikavipin saaminen on helpompaa kuin monen muun lainan saaminen, ei sitäkään välttämättä saa jos luottotiedot eivät ole kunnossa. Moni pikavipin tarjoaja vaatii ehdottomasti, että luottotiedot ovat kunnossa. Jos luottotietosi eivät ole kunnossa, sinun pitää varautua että joudut etsimällä etsimään sellaisen pikavipin myöntäjän joka ei sitä vaadi. Pikavippiä ei välttämättä saa, jos on nuori. Moni pikavipin tarjoaja vaatii täysi-ikäisyyttä tai jopa vähän enemmän. Kun Suomesta käsin on ottamassa lainaa, pitää olla suomalainen sekä omistaa suomalainen pankkitili. Lainaa ei saa siksi ihan noin vain, jos ei täytä varsinkaan näitä vaatimuksia.

Etuja pikavipin otosta

Moni valitsee pikavipin, kun tarvitsee lainaa. Se kertoo jo paljon siitä, siihen on liityttävä paljon hyviä asioita ja etuja, koska sitä niin moni käyttää. Jos ei ole maksukierteessä ja pikavipin ottaminen ei aiheuta lisäongelmia, saa siitä paljon hyötyjä. Yksi hyvä etu pikavipissä on se, että se ei vaadi vakuuksia. Jos joskus on ollut maksuhäiriöitä, mutta niistä on selvinnyt, voi silloin luottotiedoissa silti olla merkintä. Silloin on monta paikkaa, josta lainaa ei saa. Silloin ei saa edes luottokorttia, jolla voisi maksaa vähän kalliimpia ostoksia. Eteen voi tulla tilanne, että ei ehdi keräämään rahaa, vaan jokin asia pitää hankkia ja maksaa heti. Silloin pikavippi tulee apuun.

Jos ei tarvitse lainaa kuin muutaman kymmenen euroa tai muutaman satasen, sen eteen ei varmasti haluaa käyttää paljoa aikaa ja vaivaa. Sellaista määrää ei kannata lähteä hankkimaan pankista. Sitä ei tule saamaan silloin hetkessä eikä sitä jokainen edes saa monista asioista johtuen. Pikavippi on ihanteellinen silloin, kun tarvitsee vähän lainaa ja heti. Sen voi saada vaikka muutamassa minuutissa eikä sinun tarvitse selitellä kenellekään miksi sitä tarvitset. Paitsi itselle pitää tietysti selvittää, että tarve on pakollista ja kykenet maksamaan lainan takaisin ehtojen mukaisesti.

Yhteenvetona Pikavippi

Pikavippi on lainaa, jonka saa melko nopeasti ja ilman vakuuksia. Se on parhaimmillaan silloin, kun pitää saada rahaa nopeasti. Sen ei ole tarkoitus tulla apuun jo ennestään oleviin rahaongelmiin. Silloin ei kannata edes yrittää ottaa pikavippiä, jos ei ole kyennyt maksamaan edellisiä lainojaan tai laskujaan. Pikavippiä voi käyttää esimerkiksi silloin, kun ei ole aikaa säästää rahaa johonkin hankintaan. Tilanne voi olla vaikka sellainen, että töistä on lomaa ja haluaa matkalle. Rahansäästäminen vie aikaa ja loma ehtii jo lipua ohitse. Kun työt taas jatkuvat loman jälkeen, siitä saa myös rahaa pikavipin maksuja varten. Tilanteita, joissa rahaa pitää saada heti, on varmasti monia muitakin. Aina pitää olla varma, että lainan voi maksaa takaisin sovituissa erissä ja sovittuina päivinä. Pikavippejä myöntävät Suomessa monet tahot. Ne eivät ole keskenään välttämättä ihan samanlaisia. Siksi niiden vertailu ei ole mikään huono idea. Lainanmäärä voi olla yksi syy valita jokin tietty tarjoaja. Pieni laina voi tulla jonkin toisen lainapalvelun kautta halvemmaksi kuin jonkin toisen lainanantajan kautta. Jos tarve on suuri, silloin voi tarvita paljon maksuaikaa. Yleensä pikalainoja myöntävien lainapalvelun sivuilta löytyy laskuri. Sen avulla voi kokeilla eri lainamääriä ja maksuaikoja. Niiden kautta näkee, että mikä tulee olemaan lainan todellinen vuosikorko ja mitä lopulta tulee lainasta maksaneeksi.

Moni pikavipin myöntäjä tarjoaa uusille jäsenille erilaisia lainoja ehtoineen, kuin vanhoille jäsenille. Se voi tarkoittaa vaikka sitä, että saa ensimmäisen osan nostettua kulutta. Näitä uusien jäsenien tarjouksia kannattaa myös vertailla omaa tarvetta ajatellen. Jos on vanha jäsen, silloin voi saada jotain muita etuja. Sellainen voi olla esimerkiksi se, että saa nostettua lainarajaa. Kun on näyttänyt jo, että on luotettava lainanmaksaja, uskaltaa pikavipin myöntää suuremmallekin määrälle.

Pikavippiä ei saa, jos ei ole täysi-ikäinen. Moni vaatii vieläkin enemmän ikävuosia. Pikavippiä ei myöskään saa, jos ei ole suomen kansalainen eikä omista suomalaista pankkitiliä. Lähes jokainen pikavippejä tarjoava yritys vaatii sen, että hakijan luottotiedot ovat kunnossa. Jos ne eivät ole, ei silloin monen kannata edes ottaa lisää lainaa ja saada siitä vain lisää ongelmia. Jos luottotietojen menettämisestä on jo aikaa, eikä mitään maksuongelmia enää ole, voi jossakin saada pikavipin ilman luottotietoja.

Pikavippiä ei aina kutusta sillä nimellä. Se on kuitenkin se yleisen termi tälle nopeasti saatavalle lainalle. Yksi termi on joustoluotto, joka ei ole täysin samanlainen laina kuin pikavippi. Se on kehitetty pikavipistä, koska muutama vuosi sitten pieniä lainoja varten tehtiin uusia säännöksiä. Joustoluotto mahdollisti sen, että moni pikavippejä myöntävä yritys pystyi jatkamaan toimintaansa. Se oli ihan ymmärrettävää, vaikka he saivat tällä uudella nimellä ja tuotteella kierrettyä tämän uuden lain.

Kun tulee hetki, että tarvitset lainaa ja pikaisesti, muista silloin pikavippi. Jos ei ole aikaa eikä mahdollista antaa vakuuksia, pikavippi on silloin lähes ainoa keino saada rahaa lainaan. Saat sellaisen ainakin joltakin pikavipintarjoajalta, kunhan olet suomen kansalainen, täysi-ikäinen ja sinulla on suomalainen pankkitili. Kun nämä kaikki kohdat ovat kunnossa, pitää vain valita pikavippejä tarjoava lainapalvelu ja määrä, jonka lainaksi tarvitsee.