Lainojen yhdistäminen

Usean pienen ja korkeakorkoisen lainan ottaminen samaan aikaan ei ole suositeltavaa. Joskus näin kuitenkin pääsee käymään, ja silloin voi olla viisainta yhdistää ne. Säästät rahaa lainakustannuksissa sekä helpotat omaa arkeasi, sillä maksettavana on ainoastaan yksi laina. Oma taloudenhallintasi helpottuu, eikä useat maksamattomat lainat enää paina jatkuvasti mielessä. Miten ja missä lainat kannattaa sitten yhdistää? Esittelemme tässä tekstissä vuoden 2019 parhaat rahoituslaitokset lainojen yhdistämiseen sekä annamme tietoa sen tekemisestä.
omalaina
omalaina
Lainamäärät
100 - 60000€
Takaisinmaksuaika
12 - 240kk
Korko
4.19%
Ikäraja
18v
rahalaitos
rahalaitos
Lainamäärät
500 - 70000€
Takaisinmaksuaika
12 - 216kk
Korko
4.59%
Ikäraja
20v
lendo
lendo
Lainamäärät
50 - 50000€
Takaisinmaksuaika
3 - 120kk
Korko
4.99%
Ikäraja
20v
zmarta
zmarta
Lainamäärät
1000 - 60000€
Takaisinmaksuaika
12 - 240kk
Korko
5.12%
Ikäraja
18v
etua
etua
Lainamäärät
500 - 50000€
Takaisinmaksuaika
12 - 216kk
Korko
10%
Ikäraja
18v

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa sitä, että yhdistetään useampi laina siten, että ne maksetaan yhtenä maksuna kaikki yhdessä. Sillä voi säästää todella paljon. Jos on monta pientä lainaa, niiden maksamiseenkin voi mennä aikaa. Ainakin maksaminen on vaivattomampaa, jos pitää maksaa enää monen sijaan yksi. Moni näistä voi tietysti mennä automaattisesti omalta tililtä joka kuukausi, mutta silti monen lainan sijaan yksi on parempi monella muullakin tavalla. Se, että siinä voi säästää, on usein se ainoa asia, jonka takia halutaan lainojen yhdistäminen. Kun saadaan uusi laina, on sen korko yleensä pienempi kuin mitä se on ollut aiemmissa lainoissa. Lisäksi kun maksaa vain yhtä lainaa, ei mene lainanhoitokuluja kuin yhdestä lainasta ja siitäkin tulee säästöjä. Siksi kannattaa miettiä lainojen yhdistämistä heti, jos lainoja meinaa olla jo useampi kertyneenä.

Miten lainojen yhdistäminen aloitetaan?

Kun huomaa, että on ottanut jo monia lainoja, on aika miettiä että yhdistäisi nämä lainat. Varsinkin monien pienien lainojen kohdalla ei ole järkeä maksaa niitä kaikkia erikseen. Tähän ei löydy silloin vain yhtä ratkaisua. Lainojen yhdistäminen onnistuu nimittäin monessa eri paikassa. Niistä pitää vain osata valita se omaan tilanteeseen paras kohde.

Muista laskea ensin, että paljonko sinulla on yhteensä näitä lainoja, joita haluat yhdistää. Kun tiedät tarkan määrän, on helpompi tehdä vertailuja siitä missä yhdistäminen kannattaa tehdä. Tässä vaiheessa voi jo etsiä sitä halvinta ja parasta omaa tarkoitusta varten. Jos nämä kaikki lainat ovat jo jossakin samassa pankissa, kannattaa kysyä ensin sieltä miten lainojen yhdistäminen onnistuisi. Sen jälkeen voi tehdä muuallakin vertailuja, että kannattaisiko lainat siirtää jonnekin muualle. Aina kannattaa valita se paras vaihtoehto, vaikka lainojen siirtäminen voisi ensin tuntua työläältä. Tässä on kuitenkin tarkoitus säästää, eikä vaivannäön takia kannata jättää niitä siirtämättä.

Jos on yhdistämässä lainoja ja samalla siirtämässä ne toiseen paikkaan, kannattaa muistaa että vanhojen lainojen maksamista ei voi tehdä ennen niiden eräpäivää. Tämä kannattaa selvittää ennen kuin alkaa yhdistelemään lainoja. Jos lainan ottaa toisesta paikasta näiden kaikkien lainojen yhdistämistä varten, voi silloin tarvita lisää vakuuksia hetkellisesti. Koska silloin vanhan lainan vakuus voi päättyä vasta kun sen on maksettu pois. Ja sen päälle vielä se uusikin laina voi tarvita vakuuksia. Onneksi on olemassa lainapalveluita, joissa vakuuksia ei tarvita. Silloin tällaista ongelmaa ei tule. Muista maksaa vanha laina pois heti kun se on mahdollista. Muuten siitä voi tulla lisää kuluja. Silloin ei välttämättä hyödy koko lainojen yhdistämisestä, kun vanha laina vie kaiken mitä yhdistämisessä säästää. Kun nämä kaikki asiat ovat tiedossa, voi aloittaa lainojen yhdistämisen siellä mikä on ollut se paras ja halvin vaihtoehto.

Mitä etuja saa yhdistämällä lainoja?

Lainoja yhdistelemällä saa paljon etua. Tietysti suurin syy siihen on se, että siitä saa säästöä. Jos on monta lainaa, pitää niistä jokaisesta maksaa omat käsittelykulut. Jo sen vaihto yhdeksi käsittelykuluksi voi säästää paljon. Mutta uusi laina voidaan saada pienemmillä koroilla. Silloin saa lainojen yhdistämisellä todella paljon säästöä. Jos on seurannut korkojen kehittymistä, varmasti tietää että onko sillä hetkellä paras ottaa uusi laina. Kannattaa huomioida myös se, että suuremmissa lainoissa on muutenkin jo pienemmät korot. Kun yhdistää monta pientä lainaa, tulee niistä yksi suurempi laina.

Kun yhdistää monta lainaa, on siitä itsellekin paljon vähemmän vaivaa. Ei tarvitse huolehtia, että muistaa maksaa monta lainaa yhden sijaan. Lainojen maksun voi tietysti laittaa automaattiseen veloitukseen kerran kuussa. Mutta silti ei tarvitse huolehtia, että monta lainaa tulee maksetuksi. Monissa lainoissa voi olla esimerkiksi monta eri eräpäivää eikä niitä silloin voi oikein ajoittaa omaan palkkapäivään. Ja jos käy niin, että unohtaa maksaa jonkin lainan maksun, pitää silloin maksaa viivästysmaksu. Jos lainaa ei muista silloinkaan vielä maksaa, tulee siitä maksuhäiriömerkintä. Sen jälkeen ei edes saa monesta paikasta enää lainaa eikä lainojen yhdistäminen ole enää helppoa. Siksi lainat kannattaa yhdistää heti, kun sille alkaa olla tarvetta. Silloin kaikki on helpompaa ja omasta taloudesta huolehtiminen on paljon helpompaa.

Missä lainojen yhdistäminen onnistuu?

Lainojen yhdistäminen onnistuu tietysti vaikka siinä omassa pankissa. Lainat voivat jopa kaikki olla siellä jo valmiina ja niiden yhdistäminen onnistuu varmasti aika helposti. Mutta silti kannattaa vertailla muitakin tarjoajia. Niiden kautta lainojen yhdistäminen voi tulla halvemmaksi. Sen voi saada tehtyä jopa ilman vakuuksia. Suomessa pankkien lisäksi lainoja voi yhdistellä esimerkiksi lainapalveluissa nimeltään Fellow Finance, My Lender ja Avida.

Fellow Finance

Fellow Finance tarjoaa lainojen yhdistämistä nimellä yhdistelmälaina. Sitä saa 15 000 euroon asti ja alkaen kiinteällä 5 % korolla. Sen voi valita joko pitkäkestoisena tai lyhytkestoisena lainana. Eli aikaa lainan takaisinmaksulle saa kahdesta kymmeneen vuoteen. Mutta lainan saa maksaa myös takaisin kokonaan heti kun vain haluaa. Sen saa tehdä ilman lisäkuluja. Lainaa voivat hakea 20–75 vuotiaat, joilla on suomalainen pankkitili. Eikä hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Myös My Lender tarjoaa lainojen yhdistämistä. Tätä lainaa kutsutaan siellä nimellä yhdistelylaina. Sen avulla voi yhdistää esimerkiksi nykyiset kulutusluotot, pikavipit, vertaislainat tai luottokortin maksut. Lainaa saa jopa 30 000 euroon asti. Lainansaajan täytyy olla vähintään 26 vuotias ja asua pysyvästi Suomessa. Hänellä pitää olla työsuhde, olla yrittäjä tai saada eläkettä. Bruttotulojen täytyy olla kuukaudessa vähintään 1000 euroa.

Avida tarjoaa lainojen yhdistämistä jopa 40 000 euroon asti. Sen saa tehdä ilman vakuuksia. Lainanottaminen onnistuu netin kautta, koska heillä käytetään vahvaa sähköistä allekirjoitusta. Lainan voi maksaa pois myös ennenaikaisesti. Sen voi tehdä ilman mitään lisäkuluja. Lainojen yhdistäjällä pitää olla vähintään 16 000 euron vuositulot ja ikää vähintään 24 vuotta ja enintään 70 vuotta.

Yhteenvetona lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistämisellä voi säästää paljon. Mutta ennen kuin sen tekee, kannattaa selvittää että missä sen tekee ja onko sen edes mahdollista. Jos lainat ovat samassa paikassa, voi kysyä että millä tavoilla niiden yhdistäminen onnistuisi siellä suoraan. Sen jälkeen kannattaa vertailla, olisiko se halvempaa jossain muualla. Kannattaa huomioida, että eri lainapalveluissa on lainojen yhdistämiselle vähän erilaisia ehtoja. Ikärajat lainansaajille voivat vaihdella suurestikin.

Lainaa ei välttämättä saa joka paikassa niin paljon kuin sitä tarvitsee

Yhdistämällä monta lainaa yhdeksi, on yleensä aina kannattavaa. Vaikka laskisi, että siitä ei kovin paljon hyötyisi rahallisesti, on siitä paljon muutakin hyötyä. Kun pitää huolehtia monen lainan sijaan vain yhden lainan maksamisesta, on paremmin selvillä omasta taloudesta. Yhden lainan maksaminen on myös vaivattomampaa kuin monen lainan maksaminen. Jos pitää maksaa kuukaudessa monta lainaa, voi helposti unohtaa maksaa osan niistä. Silloin voi tulla lisäkuluja, kun pitää maksaa viivästysmaksuja. Pahimmillaan se voi johtaa maksuhäiriöihin. Siksi vain harvoin ei kannata yhdistää lainoja, vaikka se onnistuisikin.